A Pára és Gőzfunkció
A pára- és gőzfunkciók a mikrohullámú sütők két remek trükkje, amivel az étkezéseink egészségesebbek meg finomabbak is lesznek. Nézzük, miről is van itt szó, meg vajon hogyan csinálják!
Különbség a Pára- és Gőzfunkciók között
Párafunkció meg gőzfunkció – a kettőt gyakran összehozzuk, de igazából más a dolguk a kajakészítés közben.
Funkció | Miben mások |
---|---|
Párafunkció | Ez segít abban, hogy az ételek nedvesek maradjanak, ne száradjanak ki és ízletesek maradjanak. Általában alacsony hőfokon üzemel. |
Gőzfunkció | Gőzzel főzi meg a kaját, megtartva vitaminokat és tápanyagokat. Ez kicsivel forróbb hőfokon nyomja! |
Hogyan Működik a Párafunkció a Mikrohullámú Sütőkben
A párafunkció úgy dolgozik, hogy a mikró vízgőzt csinál, ami még a vírusokat, bacikat meg zsírt is elzavarja. Nézd csak, hogy is működik:
- A víz a tartályból a sütőbe kerül.
- A mikró szépen felmelegíti a vizet, így gőz lesz belőle.
- Ez a gőz bemegy a kajába, melegen tartja, meg az ízeket is feldobja.
A párafunkció tuti a zöldségek, halak meg más kaják készítésénél. Így is finomak lesznek, meg tele maradnak tápanyaggal is, nem úgy, mint a hagyományos módszereknél. Nézd meg a légkeverés mikrohullámú sütő is, ami segít a hő egyenletes elosztásában.
Étel típusa | Mennyi idő kell párafunkcióhoz (perc) | Hőmérséklet (°C) |
---|---|---|
Zöldségek | 6-8 | 100 |
Hal | 8-10 | 100 |
Csirke | 15-20 | 100 |
Párafunkcióval nemcsak az ízek jobbak, de a mikró szuper erejének hála, a sütési idő is lerövidül.
A folyamatosan érkező új technikák miatt a főzés könnyű és szórakoztató lehet. Érdemes kipróbálni a kombinált mikrohullámú sütő kalandjait vagy élvezni az automata programok kényelmét – velük a változatosság garantált az asztalon.