Pára- és gőzfunkció a mikrohullámú sütőkben

A Pára és Gőzfunkció

A pára- és gőzfunkciók a mikrohullámú sütők két remek trükkje, amivel az étkezéseink egészségesebbek meg finomabbak is lesznek. Nézzük, miről is van itt szó, meg vajon hogyan csinálják!

Különbség a Pára- és Gőzfunkciók között

Párafunkció meg gőzfunkció – a kettőt gyakran összehozzuk, de igazából más a dolguk a kajakészítés közben.

Funkció Miben mások
Párafunkció Ez segít abban, hogy az ételek nedvesek maradjanak, ne száradjanak ki és ízletesek maradjanak. Általában alacsony hőfokon üzemel.
Gőzfunkció Gőzzel főzi meg a kaját, megtartva vitaminokat és tápanyagokat. Ez kicsivel forróbb hőfokon nyomja!

Hogyan Működik a Párafunkció a Mikrohullámú Sütőkben

A párafunkció úgy dolgozik, hogy a mikró vízgőzt csinál, ami még a vírusokat, bacikat meg zsírt is elzavarja. Nézd csak, hogy is működik:

  1. A víz a tartályból a sütőbe kerül.
  2. A mikró szépen felmelegíti a vizet, így gőz lesz belőle.
  3. Ez a gőz bemegy a kajába, melegen tartja, meg az ízeket is feldobja.

A párafunkció tuti a zöldségek, halak meg más kaják készítésénél. Így is finomak lesznek, meg tele maradnak tápanyaggal is, nem úgy, mint a hagyományos módszereknél. Nézd meg a légkeverés mikrohullámú sütő is, ami segít a hő egyenletes elosztásában.

Étel típusa Mennyi idő kell párafunkcióhoz (perc) Hőmérséklet (°C)
Zöldségek 6-8 100
Hal 8-10 100
Csirke 15-20 100

Párafunkcióval nemcsak az ízek jobbak, de a mikró szuper erejének hála, a sütési idő is lerövidül.

A folyamatosan érkező új technikák miatt a főzés könnyű és szórakoztató lehet. Érdemes kipróbálni a kombinált mikrohullámú sütő kalandjait vagy élvezni az automata programok kényelmét – velük a változatosság garantált az asztalon.

A szerzőről

Shopping Cart